22 Kasım 2011 Salı

"KÜFÜR YOBAZLIĞI ve TAVRIMIZ"


Sözlük kullanımına farklı bir bakış açısı getirmiş olan Ekşi sözlük sitesinin,Allah(c.c) ve Hz.Muhammed(s.a.v)'e hakaret içeren entrylerinin Rasih Yılmaz tarafından twitterda paylaşıp,dikkatleri bu tarafa çekmesiyle konu,bir anda gündeme oturdu ve twitterda #eksisözlükkapatılsın hastagı altında kampanya başladı.. En son Mehmet Baransu savcılıklara 81 ilde başvuru yapacaklara kolaylık olması açısından şikayet dilekçelerini paylaşıyordu.


Paylaşılan entrylere bakıp şuursuzca yazılan küfür ve hakaretlere katlanılması mümkün değil tabi ki..Fakat bu kampanyaya "bilmiyorlar,bilseler yapmazlardı.." hadis-i şerifiyle yaklaşıp kapatmak yanlış "Efendimiz(sav) benzer durumlarda böyle böyle yapmıştı." diyenler olduğu gibi "kapanmasın yargılansın" diyenlerde var, kapatılmasının faşistlik olduğunu iddia edenlerde.. Açıkçası bende kapatılması taraftarı değilim.Yasaklamalar veya kapatmalarla hiçbir yere varılmadığını bu milletin geçmişine bakıp çok net görebilirsiniz.En bariz örneği;hakaret ve küfür yağmuruna tuttukları Allah(c.c) 'ın emri,Efendimiz(s.a.v) 'in beyanı,müslümanların kutsal kitabı Kur'anı Azimüşşan'ı neredeyse y.y.'lardır yasaklamaya uğraşan şer şebekesi bütün gücünü kullanmasına rağmen Kur'anın sesi,gürül gürül dünyanın dört bi tarafında çağlıyor ve insanlığa hayat vermeye devam ediyor.


Evet;Allah(c.c) 'ın,Efendimiz(s.a.v)'in,Kur'anı Azimüşşan'ın bizim korumamıza ihtiyacı yoktur,aksine bizim onların korumasına ihtiyacımız vardır.Fakat meseleye bir diğer yönüyle bakınca,özgürlük-hürriyet kisvesi altında dine-diyanete-yaratıcıya-peygambere tüm kutsallara küfredildiği yerde,fikir özgürlüğünden söz edilemez.Bunun adı ancak ve ancak -ahiretine kıydığı için- cinayettir..
Hürriyetin ,özgürlüğün sınırını koyan hukukçular, akil adamlar;


"Hürriyet insana: 'Hak düşüncesine bağlı kalıp başkalarına zarar vermedikten sonra istediğini yapabilirsin.." diye tanımlamış,belirlemiş.Bu açıdan inananların kutsallarına hakaretin adına,rica ederim; kimse fikir hürriyeti,düşünce özgürlüğü deyip çocuk kandırır gibi dalga geçmesin.Millet artık yutmuyor bu teraneleri.


Konu üzerine atılan twitlere gelince;dikkat çekmek istediğim taraf mütedeyyin kesimin bu tepkiyi farklı yorumlayarak olur-olmaz yerlere çekmesi..! Ekşiyi savunan kesimi konuşmuyorum çünkü; görüşlerini savunurken bile sadece küfür ve hakaret ettikleri için,o çok savundukları özgürlüğü; herkese,herşeye küfür ve hakaret zannettikleri için, ve kendi düşüncelerine eleştiri getirildiğinde,başka fikirlere hayat hakkı tanımayıp özgürlüğü unutmaları hasebiyle konuşmaya değer görmüyor, manasız buluyorum..
Geçelim neden destek verilmeli ve neden yargılanmalı konusuna.Genel olarak konuşulan konuları cevaplamaya çalıştım.


1. "Müslümanların dertlerini paylaşmayan vicdanında duymayan onlardan değildir" (Taberani-Mu'cemu'l evsat 7/270) hadisi şerifine bakarak; eğer bugün birkaç vicdanlı müslüman sesini yükseltip Allah(c.c) 'a ve İnsanlığın İftihar Tablosu'na küfüre,hakarete tepki koymuşsa,buna yürekten destek verilmelidir.Çünkü tepkinin verildiği konu, Allah(c.c) ve Resulune hakarettir,destek vermekte bir beis yoktur..!


2. Bu yapılan klavye mücahidliği değildir, zira küfür ve hakaretlerde klavyeyle yapılmaktadır.Öyleyse buna aynı yöntemle hakaret edilmeden hukuk kuralları çerçevesinde tepki verilmelidir.Bunun için en iyi yerde yine sosyal medyadır ki getirdiğe sese bakılacak olursa bu konuda haksız sayılmam.Eğer hakaret; Danimarka'daki gibi yapılmış olsaydı siz de orda ki "gönül erleri" veya bir diğer isimiyle "yeryüzü mirasçıları" gibi kapı kapı dolaşır elinizde İnsanlığın İftihar Tablosu Sonsuz Nur'u anlatan kitapları hediye eder, dilinizin döndüğünce O'nu gönüllere duyurmaya çalışırdınız.Fakat bahsi geçen sitede bu şekilde hakaret ve küfür edenlere, insafı, i'zanı kalmamış,şirazeden çıkmış bir takım serazada,serkeşe ne irşad ve tebliğ, ne de laf anlatmak mümkündür.Çünkü onu bile alaya alırlar, tıpkı verdikleri tepki gibi.Dolayısıyla bu başlık kapatıldığında veya kısıtlandığında bir şer kapısı kapatmış,tek başına mesul olduğu hakaret ve küfürlere, binlere belki de milyonlara yayıp duyurmasının önüne geçmiş olursunuz.Bu da kanaatimce fiili duadır ve nehy-i ani'l-münkerdir (kötülükten sakindirma). Ve bunların dışında kendi kesimleri bile inanmıyor şeklindeki bir dedikodunun önünü kapatmış olursunuz ki bu da önemli bir şerrin önüne geçmektir,zaten baştaki hadisin yorumunda da bu vardır.


3.Hakaretlere Efendimiz(sav) 'in gösterdiği sabrı örnek vererek susulup sabır gösterilmesi,duaya çağırılması fiili duaları yapmadan önce çokta samimi gelmiyor.Bu hoşgörü değil,pısırıklıktır... Daha önce dediğim gibi dine sövüp,saymaya özgürlük olarak bakıp hoşgörüden söz edemezsiniz.O sabrı ve hoşgörüyü Efendimiz(sav) göstermiştir,doğrudur ama unutulmamalı ki O bir peygamberdir. Dayanma gücü ona göre verilmiştir. Böyle bir durumda peygamberane tavır beklenmemelidir.Çünkü böyle durumlarda sahabe efendilerimiz tahammül de göstermemeştir.
Örneğin; Efendimiz'e hakaret ettiği için sinirlenip babasının boynunu kesip öldüren sahabe efendilerimiz vardır.Evet; Efendimiz(sav) ona hiçbirşey dememiştir.Ne takdir ne tekdir. Yanlış anlaşılmasın, zaten bizde asalım keselim demiyoruz ama en azından hakaret ve küfürün gırla gittiği, önü alınmadığı için azgın bir güruh tarafından büyüyerek devam eden başlığa sessiz kalmayalım; kaldırılmasına ve bu konuda ciddi yaptırımları olan,sadece ekşi için değil,bütün siteleri kapsayan küfür,hakaret,başkasının hakkına tecavüz etme vb. içerikli yazılara yasal kanunlar getirilsin yaptırımlar uygulansın. Malum kişileri koruma kanunu varsa bu ülkede o malum insanlarında peygamberi olan İsanlığın İftihar Tablosu içinde hakaret edilmemesini koruyan kanunlar olmalı..


4. Batılı tasvir etme meselesi ve safi zihinleri bulandırma..!
Öncelikle konuşulan yerin twitter olduğunu unutmayalım,kendimizi kandırmayalım,ben orda bu konulardan haberi olmayan, yani bu gibi şeylerin yazılıp çizildiğinden habersiz insanların olduğunu sanmıyorum ki varsa bile hakkı, hakikati dile getirirken meselenin tam anlaşılması için bir sakınca yoktur.. (bkz: 21 kasım 2011 Bamteli www.herkul.org -Vakti zamanında Rusyada kadın erkek hamama girildiginin aktarılması) Ki zaten batılı tasvir olarak adlandırdığınız o entryler ifşa edilmese bugün bu konuyu konuşmayacaktık bile..!


5. Hastagın "kapatılsın" başlığı altında açılması spontane gelişmiş bir durumdur,karşı çıkanlar bu başlık için karşı çıkıyor çoğunlukla, fakat kullanılan keskin dilin bunu gündeme sokmak için olduğunun hepimiz farkindayiz diyalektiklerle konuyu farklı yorumluyoruz vicdanımızı susturmak icin, malesef medya böyle işliyor... Neticede kapatılması da yargı yoluyla gerçekleşecek, kapatın deyince kapanmıyor. O yüzden destek olması adına hepimizin hazırlanan dilekçelere sadece isim yazarak -çok zor değil- resmi başvurusunu yapmalı diyorum.Bundan ayrı Emre Uslu'nun "ekşiye reklam yok" ve Salih Zengin'nin "ekşiyi kullanma" kampanyaları da bunlarla birleşmeli. yani kullanmayalım, reklam vermeyelim, vereni boykot edelim ve yargılanması için dilekçeleri verelim. İşte bunlarla fiili duaları yaptıktan sonra kavli dualara duralım, hidayet dileyelim ama bunları yapmadan, "gırtlak ağalığı" yapmak,kusura bakmayın iğreti duruyor.
Bu konuya Mehmet Baransu,Rasih Yılmaz,Nedim Hazar,Önder Aytaç gibi yazarlar veya bir kısım siyasiler veya başka görüşten insanlar destek veriyor diye, onları seviyoruz diye değil veya inaniyor olsanizda saydığım kisilere karşı olduğunuz için destek vermiyoruz değil;
Hakkın hatırını ali tutmak için;
Bizleri eşref-i mahluk olarak ahsen-i takvim üzere yaratan ve terbiye eden Rabbimiz için;
Ümmeti için; yani sen-ben için ağlayan,gönlünü dilgir eden,bizim için haris olan,yanan yakılan,işkencelere katlanan, sabır gösteren O hüzün peygamberini, İnsanlığın İftihar Tablosu'nu birde bu zamanda boynu bükük bırakmamak için, vefamızı göstermek adına ;
O ENTRYLERİ O BAŞLIKLARI KALDIRTMAYA..!
VAR MISINIZ..?


Ve son olarak koca Akif'in ifadesiyle aktarıp, dilekçelerle savcılıklara gitmeye çağırıyorum..


"Müslümanlık nerde! Bizden geçmiş insanlık bile...Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!
Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir;
Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir;

İstemem, dursun o payansız mefahir bir yana...
Gösterin ecdada az çok benziyen kan bana!
İsterim sizlerde görmek ırkınızdan yadigar,
Çok değil, ancak Necip evlada layık tek şiar.
Varsa şayet, söyleyin, bir parçacık insafınız:
Böyle kansız mıydı -haşa- kahraman ecdadınız?
Böyle düşmüş müydü herkes ayrılık sevdasına?
Benzeyip şirazesiz bir mushafın eczasına,
Hiç görülmüş müydü olsun kayd-i vahdet tarumar?
Böyle olmuş muydu millet canevinden rahnedar?
Böyle açlıktan boğazlar mıydı kardeş kardeşi?
Böyle adet miydi bi-perva, yemek insan leşi?
Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan...
Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!...
"His" denen devletliden olsaydı halkın behresi:
Payitahtından bugün taşmazdı sarhoş naresi!



Kurd uzaklardan bakar, dalgın görürmüş merkebi.
Saldırırmış ansızın yaydan boşanmış ok gibi.
Lakin, aşk olsun ki, aldırmaz otlarmış eşek,
Sanki tavşanmış gelen, yahut kılıksız köstebek!
Kâr sayarmış bir tutam ot fazla olsun yutmayı...
Hasmı, derken, çullanırmış yutmadan son lokmayı!...
Bu hakikattir bu, şaşmaz, bildiğin usluba sok:
Halimiz merkeple kurdun aynı, asla farkı yok.
Burnumuzdan tuttu düşman; biz boğaz kaydındayız;
Bir bakın: hala mı hala ihtiras ardındayız!
Saygısızlık elverir... Bir parça olsun arlanın:
Vakti çoktan geldi, hem geçmektedir arlanmanın!
Davranın haykırmadan nakus-u izmihaliniz...
Öyle bir buhrana sapmıştır ki, zira, halimiz:
Zevke dalmak söyle dursun, vaktiniz yok mateme!
Davranın zira gülünç olduk bütün bir aleme,
Bekleşirken gökte yüz binlerce ervah, intikam;
Yerde kalmış, na'şa benzer kavm için durmak haram!...
Kahraman ecdadınızdan sizde bir kan yok mudur?
Yoksa, istikbalinizden korkulur, pek korkulur."

Mehmed Akif Ersoy 1913





NOT:Bu konuda Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin konunun tartışıldığı gecenin sabahı http://www.herkul.org/ 'a konulan sohbeti hususen 2.soruda tam da bu konu üzerine gelmiş ve isabet olmuştur. Kıtmir'e de yazının ilham kaynağı olmuştur. "Gerçek hürriyet nedir" diye soranlara izlemelerini tavsiye ediyorum.. Hocama dualarınızı istirham eder,hayırlı günler dilerim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder